Genbrug af WiFi-udstyr

Netværksalternativer - Genbrug af eksisterende kabel infrastruktur i boligen.


WiFi Kompagniet anbefaler nævnte produkter fordi de understøtter forskellige muligheder for genbrug den eksisterende infrastruktur i boligen.


Det betyder at det er muligt genbruge strømnettet eller antennekabler som allerede er installeret i boligen til at fordele dit internet. Oven på denne teknologi kan der installeres den nyeste WiFi teknologi, som sikrer både stabilitet og god WiFi hastighed.


Denne teknologi betyder at du ikke skal installere nye netværkskabler i boligen og dermed spare den del penge. Hvis elektriker skal trække netværkskabler rundt i boligen og det skal laves pænt kommer omkostningen hurtig op på over 10.000, – kr. bare til elektrikerens del af arbejdet.


Vi anbefaler to forskellige teknologier til genbrug af eksisterende infrastruktur i boligen


Powerline. (Anvender dit strømnet som netværkskabel)

Powerline benytter de eksisterende el-ledningerne i din bolig som netværkskabel. Der kræver minimum to powerline enheder for at oprette et netværk via din 220v installation. Den ene powerline enhed opsættes tæt på din Internet router og det andet et passende sted i boligen. Har du et stort hus og/eller flere etager, kan det være nødvendigt med tre eller fire enheder. Du kan altid udbygge dit netværk med flere enheder.


Der er dog et krav for at en powerline installation fungere optimalt er at powerline enhederne skal tilsluttes samme strømfase ellers virker de ikke ordentligt. Typisk er der ikke kun en fase i boligen men flere fordelt rundt i boligen. Skal der opsættes flere powerline enheder i boligen vil nogle af stikkontakterne dermed ikke være på samme fase.

Løsningen på denne mindre udfordring er at indsætte en fasekobler i sikringsskabet for strømmen kommer ind i boligen.


Der findes forskellige fasekoblere som kan forbinde optil tre strømfaser i huset med hinanden. Alt efter strømnettets beskaffenhed og powerline produktets kvalitet er mulighed for overførselshastigheder på mellem 30 til 300 Mbit via strømnettet til dit netværk og WiFi i boligen.


Når internetsignalet tilføres den ene fase via en powerline adapter sikre fasekobleren at internetsignalet fordeles til de andre to strømfaser og dermed kan alle tilknyttet stikdåser disse tre faser anvendes til powerline adaptere og man undgår at skulle trække netværkskabler.


Bemærk! at fasekobler skal installeres af uddannet elektriker.


WiFi Kompagniet anbefaler fortsat netværkskablet da det giver den absolut bedste løsning. Powerline er et væsentligt bedre alternativ til ”Trådløse WiFi forstærkere”, “SuperBooster” samt diverse trådløse Mesh produkter.


IP Link (Anvender dine antennekabler som netværkskabel)

IP Link gør det muligt at få dit internet rundt i boligen via de eksisterende antennekabler i boligen. Du vil forsat kunne se TV på dine fjernsyn da begge dele fungere sammen.


Internettet sendes via din eksisterende antennekabel installation fra din internetrouter og ud igennem din eksisterende antenne installation til de relevante områder i boligen. Der nu er adgang til internettet via et netværksstik som findes på IP Link enheden. Fra dette stik kan der påsættes et WiFi Acces Punkt eller en switch.


Der skal som minimum anvendes to IP Link enheder for at komme i gang. IP Link kan nemt udbygges med flere rum hvor der er antenneudtag. I store boliger kan det være nødvendigt med tre eller fire enheder for at opnå optimal WiFi dækning. Der kan kobles op til 16 IP link enheder i en og samme installation uden det går ud over dit TV signal.


Kontakt os for nærmere information det virker faktisk super godt.
0 visninger

Telefon 32 22 32 30

info@wifik.dk

WiFi Kompagniet ApS

CVR-nr. 40 53 25 52

Ørnegårdsvej 18, 2820 Gentofte

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon