Gode råd om børns skærmforbrug

Opdateret: jan. 30

Her får du gode råd til, hvordan du skruer ned for børnenes elektronikforbrug samt får mulighed for at administrere børnenes skærmtid automatisk via boksen CUJO.


Hvornår er nok nok? Det spørgsmål stiller mange forældre og bedsteforældre sig, når det kommer til børn og børnebørns forbrug af computer, mobil og tablet. Derudover kender de fleste også til bekymringen om, hvorbørnene surfer på nettet.

Hvad er egentlig ikke ok at kigge på, og hvornår går barnets internetforbrug ud over nattesøvnen og barnets udvikling? Læs her er hvad Red Barnet anbefaler for de forskellige aldersgrupper.


0-3 årige For de mindste børn er det vigtigt, at tiden foran skærmen er begrænset og ikke for omfattende. Spil via tablets gavner sjældent motorikken, kreativiteten og sprogindlæringen lige så godt, som fysisk leg gør.

àRed Barnet anbefaler maksimalt 35 minutters skærmtid i hverdagen for 3-årige og måske lidt mere i weekender og ferier.


4-7 årige I denne aldersgruppe kan børn godt selv være med til at udarbejde regler for skærmtid. På den måde føler barnet sig hørt, og barnet vil have lettere ved at overholde reglerne. Reglerne kan handle om, hvilke spil der må spilles og på hvilke tidspunkter af dagen samt i hvor lang tid.

àOgså i denne aldersgruppe bør skærmtiden begrænses, så dit barn ikke udvikler en alt for stillesiddende adfærd, da det kan give helbredsproblemer senere i livet. Forskere anbefaler mellem 30 og 60 minutters skærmtid i hverdagene og eventuelt lidt mere tid i weekender og ferier til børn i denne aldersgruppe.


7-10 årige Her begynder mange børn at få deres første mobiltelefon, og det giver mulighed for et øget skærmforbrug. Derfor er det vigtigt, at du og dit barn sammen udarbejder regler for skærmtiden, så der også er tid til fysisk aktivitet. Når I laver reglerne sammen, er der større sandsynlighed for, at dit barn vil overholde dem.

àSkærmtiden for denne aldersgruppe bør ifølge forskere ligge et sted mellem en og to timer dagligt. Undersøgelser viser, at børn, som dagligt sidder tre-fem timer foran skærmen, har tendens til overvægt. Samtidig kan forbruget gå ud over det ”fysiske”, sociale netværk.


Alle aldersgrupper - ingen skærm før sengetid Et godt råd er nul skærm før sengetid. Børn sover dårligere, når de bruger mobil eller iPad før sengetid, lyder konklusion på en undersøgelse fra American Medical Association.


Involver CUJO og få hjælp Med CUJO får du en boks, som hjælper dig med at sætte rammer for, hvad dine børn kan på nettet. Du kan via en forældrekontrol i CUJO softwaren administrere både tid, og hvad de kan tilgå på nettet og evt. lukke helt af for internetadgang om natten.


Med CUJO-boksen kan du:

  • Undgå at dine børn tilgår upassende websteder og apps

  • Styre adgangen til Internettet for dine børn via tidsplaner

  • Sætte tidsgrænser for dine børns brug af Internettet.0 visninger

Telefon 32 22 32 30

info@wifik.dk

WiFi Kompagniet ApS

CVR-nr. 40 53 25 52

Ørnegårdsvej 18, 2820 Gentofte

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon